Thursday, 29/10/2020 | 1:08 UTC+0
МЭРГЭЖЛИЙН ХЯНАЛТ

Наадмын үеэр анхаарах хүнсний аюулгүй байдлын зөвлөмж

13612155_581052335401743_4841610007762652400_n

13612155_581052335401743_4841610007762652400_nБаяр наадмын үеэр олон хоног амрахтай холбогдуулан хоолны хордлогоос урьдчилан сэргийлэх талаар зөвлөх нь
1. Хоол хүнсээ баталгаат газраас худалдан авах
2. Хуушуур, хорхог, боодог идсэний дараа хийжүүлсэн ундаа, айраг, согтууруулах ундаа уухгүй байх /ходоод, гэдэс, нойр булчирхай өвдөх эрсдэлтэй/
3. Салат, зуушийг идэх үедээ шинээр бэлтгэж хэрэглэх
4. Хэт халууцсаны дараа хүүхдэд хүйтэн ундаа, зайрмаг идүүлэхгүй байх
5. Аюулгүй хоол, хүнсний 5 зарчмыг баримтал
а/ Цэвэр байлга
б/ Болсон болон түүхий хүнсийг тус тусад нь байлга
в/ Хоол хүнсийг гүйцэд чана
г/ Хүнсийг зохих температурт хадгал
д/ Аюулгүй ундны ус, хүнсний түүхий эдийг сонго

Мэргэжлийн хяналтын газар

Cэтгэгдэл үлдээх
About